úterý, listopadu 28, 2006

Proč blog o právu a mezinárodní politice? III.

Když jsem někdy v červenci zmiňoval , že česká blogosféra je chudá na kvalitní odborné blogy z oblasti práva a mezinárodních vztahů, netušil jsem, jak rychle se situace změní. Máme konec listopadu a mezi tím vyrostly hned dva kvalitní české blogy navíc ověnčené zvučnými jmény. Jiné právo se zaměřuje na právo ústavní a rozhodovací činnost Evropského soudního dvora, Law & Economics (rozjel se už v červenci) nečekaně na právo a ekonomii :-). Oba dva blogy jsou navíc spravovány několika autory zároveň, což by jim mělo zajistit aktuálnost a dlouhou trvanlivost. Tak ať se daří!

Ještě by to chtělo najít dobrý český blog o mezinárodní politice/vztazích nebo politologii, má-li někdo dobrý tip, prosím vložte ho do diskuse. Také by nebylo od věci, kdyby někdo z Čechů pracující v nějaké zajímavé zemi začal psát o svých zážitcích, jak to kdysi udělal jistý humanitární pracovník vedoucí blog Sleepless in Sudan. Tento blog si v rychlém čase získal velkou popularitu a obraceli se k němu i renomovaní novináři.

Téměř revoluční událostí pro českou blogosféru se stal aktuální výtisk Respektu, který v příloze přináší výběr z článků publikovaných na svém portálu www.blog.respekt.cz. Došlo tak k nevídané věci, blogy se propojily s reálným světem a zavedeným tištěným médiem. To by jim mohlo zvednout profil a blog.respekt.cz by se tak mohl stát na příště jednotnou platformou pro nové české blogy (tak, jak to už několik let funguje na http://www.blog.sme.sk/).

Vzrůstající význam blogů a jejich propojení s off line světem může dobře dokumentovat i poslední statistika, podle níž byly blogy citovány v rozsudcích amerických soudů na 34 místech v 27 různých případech.

1 Comments:

At 28/11/06 13:55, Blogger Ondrej.Rucka said...

http://ict-law.blogspot.com/ z domácí stáje

 

Okomentovat

<< Home