pátek, srpna 11, 2006

Proč blog o právu a mezinárodní politice? II.

Dobrou ilustraci toho, jak blogy proměňují svět internetu, čímž proměňují nepřímo i naši off line realitu, přináší poslední State of the Blogosphere. Za přečtení stojí celá tato zpráva i s výstižnými grafy, zde jen stručné shrnutí:
  1. On July 31, 2006, Technorati tracked its 50 millionth blog.
  2. The Blogosphere is over 100 times bigger than it was just 3 years ago.
  3. Today, the blogosphere is doubling in size every 200 days, or about once every 6 and a half months.
  4. About 175,000 new weblogs were created each day, which means that on average, there are more than 2 blogs created each second of each day.
  5. Total posting volume of the blogosphere continues to rise, showing about 1.6 Million postings per day, or about 18.6 posts per second.

A jaký dopad má tento růst na svět práva? Vedle článku, jenž shrnuje tento dopad v mém prvním postu, se zde můžeme dočíst, že blogy začínají být citovány i v soudních rozhodnutích. Poslední statistika mluví o 32 citacích v 27 případech v americké judikatuře, což je zatím zanedbatelné číslo. Citace z blogů určitě nevytlačí citace z běžné odborné literatury, nicméně je to zajímavý fenomén a ukazuje, že v té přehršli 50 milionů blogů se dají najít i některé, jež stojí za to číst.

3 Comments:

At 11/8/06 09:44, Anonymous Anonymní said...

a to mame problem na fss s wikipediou, ktora prechadza casto dokladnejsou kontrolou ako "bezny journal" ;-)

 
At 20/8/06 14:13, Anonymous Anonymní said...

:-)O wikipedii a FSS mi nevykládej, už by to chtězo ustavit nějakej úzus zacházení s tímhle zdrojem, jeho poměrně striktní odmítání je dle mě poněkud zpátečnické...Fil

 
At 24/9/06 17:31, Anonymous Anonymní said...

ehm, kdy se budou přepisovat učebnice mvz? už to vidím: "Nové pojetí vztahů v mezinárodním systému vytyčuje důležitou roli zejména těchto aktérů: stát, NGOs, IGOs, TNCs, ... a jednotlivci prostřednictvím svých internetových deníčků..."

ok, blbý vtip:)

a náhodou, ne všichni doktorandi na FSS mají k Wikipedii odmítavý postoj, ono asi záleží taky na konkrétních příkladech:)

 

Okomentovat

<< Home